Frank aan het rollen, met Groenlandpeddel en Groenlandkajak, gekleed in tuilik

Het was deze zomer prima weer. De watertemperatuur was ook fantastisch, al begon het water in onze oefenvijver steeds smoezeliger te worden. Gelukkig was het net buiten op de plas bij de eerste witte boei alweer een stuk helderder. Daar gingen we dan ook lekker onze eerste rollen van de dag doen.

Na wat inkomen met rollen (inrollen?) zijn we met de oever aan stuurboord doorgevaren naar Ballorig. Daar zijn we rustig verder gegaan en kon iemand in het ondiepe deel erbij gaan staan om instructie te geven.

Voor mij is het nog een uitdaging de rol te doen waarbij ik dwars op de boot onder water lig met de peddel voor mij uit met de punt omhoog. Met hulp van een zwemvlindertje om de groenlandpeddel lukt het af en toe. Het ziet er wellicht niet spectaculair uit, maar ik ben dan toch wel heel blij. Alleen jammer dat ik elke keer nog een keer zo'n nieuwe rol wil laten zien dat ik het al een beetje kan, en het uiteraard op zo'n moment nooit lukt.