Beste KVGaasperplas lid,

Het einde van het jaar komt al snel dichterbij. Het water wordt al kouder en we zijn al een nieuwe ledenvergadering (ALV) aan het plannen. Ondanks deze donkere dagen is het goed te zien dat er nog activiteiten zijn. Er was een zwerfafvaltocht, gezellig etentje en een interessante workshop over peddels. Op de beta-site is daar ook aandacht aan gegeven En er zijn zwembadtrainingen, die goed bezocht worden en enthousiaste reacties hebben gegeven.

Aan het eind van het jaar wordt ook weer de balans opgemaakt waarbij alle rekeningen en facturen betaald en afgesloten worden. Dat geldt ook voor de barbonnen. Heb je nog een barbon openstaan, is het verzoek die af te rekenen. Je kan op woensdagavonden je bon met pin betalen. Joke en Frans zullen meerdere avonden aanwezig zijn om bij hun te kunnen pinnen.

Met vriendelijke groeten, het bestuur

 

Ligplaatsen

Er zijn nauwelijks nog ligplaatsen beschikbaar. Wat dat betreft zitten we aan de grens van ons aantal leden, omdat het de bedoeling is dat ieder een eigen boot zal hebben. Er zijn echter ook boten die niet of nauwelijks gebruikt worden. Omdat we graag nieuwe leden welkom willen blijven heten, willen we iedereen vragen nog eens na te denken of je boten hebt die je niet meer gebruikt. 

Misschien is het een idee zo'n boot te verkopen of aan de vereniging te geven. Laat het alvast aan de Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. weten. Dan denken we met je mee. Eventueel kunnen we als vereniging helpen wanneer je een boot weg wil doen.

Statuten en Huishoudelijk reglement

Er lag dit najaar een klus om de statuten bij te werken. De eerste keer sinds het begin van de vereniging. We dachten het in eerste instantie in een enkele vergadering te kunnen regelen, om het voorbereid te hebben voor komende ALV. Die klus bleek veel groter dan het leek. Eerst was het belangrijk om aan de nieuwe wetgeving (WBTR) te voldoen. Vervolgens kwam er steeds meer naar boven. Uiteindelijk werd het veel uitzoekwerk, het verenigingsrecht doorspitten, overleg met de gemeente, contact met diverse sportorganisaties, opstellen van een visiedocument, de sociale veiligheid aanscherpen en ook het huishoudelijk reglement grondig aanpakken. Dat werd dan ook heel wat meer werk en tijd dan ingeschat. 

De laatste punten worden nog dubbel gecontroleerd. Binnenkort zullen we het met alle leden delen, zodat ieder het ruim voor de ALV rustig kan doornemen en eventuele vragen kan doorgeven. Er zitten meerdere verbeteringen en aanscherpingen bij, maar er bleken ook impopulaire maatregelen nodig te zijn. We zullen zorgen dat bij elke punt van wijziging een toelichting met uitleg bij gegeven wordt.

Poll: Boot - eigen of van de vereniging

We zijn heel benieuwd hoe de leden denken over het bootbezit. We hebben daarom een heel kort formulier gemaakt waarin je kunt aangeven hoe er over denkt.

> > >  Geef je voorkeur nu door: Eigen boot of clubboot 

Hieruit kan geconcludeerd worden:
De ligplekken blijven goed gevuld en is er wel behoefte aan het verbeteren van de clubvloot.

9x           Ik heb het liefst een eigen boot
7x           Een eigen boot graag, al denk ik dat het goed is om te investeren in nieuwe degelijke verenigingsboten
2x           Ik wil naast een eigen boot van een verenigingsboot gebruik maken
3x           Verenigingsboot graag, en als het kan een plek een eigen boot te stallen
2x           Een verenigingsboot. Als ik die ook mee kan nemen naar kanoactiviteiten buiten de KVG
1x           Gewoon een goede verenigingsboot, daar zou ik gelukkig mee zijn
1x           Mijn antwoord staat er niet bij
0x           Het maakt mij niet uit 

De nieuwsbrieven zijn slechts informatief. Er kunnen geen rechten aan ontleend worden.