Beste KVGaasperplas lid,
 
Geregeld worden we gevraagd over onderwerpen waar we als bestuur mee bezig zijn. Vaak zijn dat onderwerpen waar hier in de nieuwsbrieven over te lezen is, en verder vele zaken die bij het runnen van een vereniging aan de orde komen..
 
We worden daarnaast geregeld gevraagd van wie een punt komt. Vooral wanneer iemand er enige moeite mee heeft. Dan wordt ongenoegen op dat bestuurslid gericht. Dat is wel begrijpelijk, maar maakt het lastig nieuwe of moeilijke onderwerpen bespreekbaar te krijgen. Daarom zullen we terughoudender zijn aan te geven wie de boodschapper was. Uiteindelijk gaan wij er als geheel bestuur wat van vinden, waarbij het niet uitmaakt wie het heeft ingebracht. 
 
Deze manier van communiceren is wellicht iets anders dan gewend. Ook hierover willen we middels deze nieuwsbrief transparant zijn.
 
Met vriendelijke groeten, het bestuur

Openwater Zwemwedstrijd: Veel kajakkers nodig!

Zwemvereniging Het Y organiseert jaarlijks de Open Water Zwemwedstrijden op de Gaasperplas. Tijdens Corona kon het niet altijd doorgaan. Maar het ziet er naar uit dat het nu wel weer door zal gaan. We hebben altijd veel vaarders nodig, die verspreid over de dag een paar uur mee willen varen. We hoeven niet te redden, daar is de reddingsbrigade met meerdere boten voor aanwezig. Wij gaan alleen voor- en achtervaren. En zo nodig even met zwemmers meevaren die mogelijk wat extra aandacht nodig hebben. De dag is van 9:00 tot 17:00. En uiteraard gaan we er niet vanuit dat iemand zo lang gaat varen.

We willen je ook dit jaar weer vragen mee te komen varen. Geef alsjeblieft door welk deel van de dag je komt, zodat het ingepland kan worden. Je kan dat doen door een mail te sturen of in te tekenen op de lijst bij de vereniging. Alvast weer veel dank van de planners, zwemmers en de zwemvereniging!

Schoolkano vrijwilligers gezocht

In Amsterdam Zuidoost wordt veel gedaan om jongeren te laten sporten. Onder anderen krijgen de leerlingen van verschillende middelbare scholen de mogelijkheid om te kanovaren. Dit is allemaal prachtig georganiseerd, met kajaks en al. Daarbij maken ze gebruik van onze faciliteiten.

Het enige wat van ons gevraagd wordt is dat er iemand aanwezig is om de deur te openen, de leerlingen binnen te laten omkleden en eventueel voor de leiding een kop koffie of thee te zetten. Daarvoor is iemand ca 4 uur aanwezig. We willen de pool van leden die graag willen helpen dit mogelijk te maken uitbreiden. We horen enkele dagen van te voren wanneer ze willen komen. Dan kijken we wie er op die dag toevallig vrij is. Het is altijd wel erg gezellig wanneer de pubers van het water komen. Lijkt het ook jou wat? Geef je dan op! Dan zetten we je op de lijst.

✉️ Mailadres om je op te geven voor Openwater Zwemwedstrijd en/of Schoolkano: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Vertrouwenspersoon

Vanuit diverse sporten komen geregeld berichten in het nieuws van ongewenst gedrag. We hopen uiteraard dat wij daar niet mee te maken krijgen. Mocht er echter iets zijn waar iemand van ons mee te maken krijgt, hebben we via het Watersportverbond een onafhankelijk vertrouwenspersoon. Deze is te vinden via de site van het Watersportverbond > Verenigingen > Veilig Sportklimaat.

De nieuwsbrieven zijn slechts informatief. Er kunnen geen rechten aan ontleend worden.