Beste KVGaasperplas lid,

We hebben de laatste bestuursvergadering van het jaar gehad. Trots kunnen we melden dat we unaniem het besluit genomen hebben de beta-website life te zetten als de nieuwe site van KVGaasperplas. 

We zijn begonnen met de voorbereidingen voor de Algemene Ledenvergadering die in februari zal zijn. Voor de wet moeten we nieuwe statuten, die moeten vooraf ter inzage voor de ALV rondgestuurd worden. Daarom wordt dat document met deze nieuwsbrief aan alle leden gestuurd om de gelegenheid te geven daar goed op voor te bereiden. Ook het huishoudelijk reglement krijgt grote verandering om op de nieuwe statuten aan te sluiten.

Voor de rest willen we ieder fijne feestdagen wensen en we zien je graag op de nieuwjaarsreceptie op 8 januari in het nieuwe jaar.

Met vriendelijke groeten, het bestuur

 

Statuten

Sinds het begin van de kanovereniging in 1979 hebben we dezelfde statuten gehad. Ondanks enkele wetswijzigingen zijn we niet eerder opnieuw bij de notaris geweest om iets te wijzigen. Met de laatste wetswijzigingen ontkomen we er echter niet meer aan. Eerst hebben we tijd gestopt in het aanpassen van de bestaande statuten. Daar hebben we veel van geleerd, maar was erg prijzig om te laten wijzigen omdat het als maatwerk werd gezien.

We zijn echter niet de enige vereniging die de statuten moet wijzigen. Het Watersportverbond biedt ons daarvoor een service. Op basis van modelstatuten kan voor een fractie van de prijs van maatwerk alles geregeld worden. Wij willen daar ook gebruik van maken. Het voorstel voor de nieuwe statuten op basis van het model is aan alle leden gemaild. Alles wat rood is gaat eruit en groen wordt toegevoegd. Vooraf staat een toelichting bij de wijzigingen. In de poll kan je alvast laten weten wat je er van vindt. Ook kunnen eventuele vragen daar doorgegeven worden. (Dat kan ook via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.)

Basisprijs contributie

In de loop der tijd zijn de prijzen voor contributie wat uit elkaar gaan lopen. Een samenwonend paar is relatief flink goedkoper uit dan een individueel lid. En een gezinslidmaatschap is 2x individueel + €4, ongeacht het aantal kinderen. Het resultaat is dat een individuele lidmaatschap 20% duurder is dan andere lidmaatschapsvormen. Een individueel lid is niet altijd alleenstaand, maar alleenstaanden zijn wel altijd individueel lid. En dat is de groep die sowieso al de hoogste lasten heeft. Dat kan niet de bedoeling zijn.

Het bestuur heeft hier naar gekeken en het plan is om met een basistarief te komen waar de contributie van alle lidmaatschapsvormen van wordt afgeleid. Hierdoor hoeft er op de algemene ledenvergadering nog maar 1 tarief voor het komende jaar vastgesteld te worden en blijven de contributies automatisch met elkaar in de pas lopen. 

Poll: Nieuwe statuten

We zijn heel benieuwd hoe de leden denken over de nieuwe statuten. Je kan er ook vragen over de statuten stellen.

> > >  Geef je mening nu door: Nieuwe statuten

Link naar voorstel nieuwe statuten (versie dec 2022)

Hieruit kan geconcludeerd worden:
Hoewel vrijwel iedereen de statuten ok vindt (na correctie iedereen), zijn er te weinig reacties om hier iets iets uit op te maken.

5x           Deze statuten vind ik ok
1x           Deze statuten vind ik onvoldoende *)

*) De reden waarom deze statuten een onvoldoende kreeg is daarbij gegeven. Het ging om bezwaar tegen een zin die aan het eind van artikel 13 lid 1 was toegevoegd. Dat was een terechte opmerking en deze staat dan ook niet meer in de volgende versie van het voorstel.

De nieuwsbrieven zijn slechts informatief. Er kunnen geen rechten aan ontleend worden.