Samen kano varen

Sander, Lude en Toma op de Kluft, Weerribben, 2016

Samen kano varen: De KV Gaasperplas is een vereniging waar leden voor elkaar tochten organiseren. Hiervoor is een toercommissie, die een jaarprogramma maakt. (zie tab toeragenda). Deze tochten zijn recreatief van aard. Bij iedere tocht wordt aangegeven hoe lang de afstand is. De meeste tochten zijn dagtochten maar er worden ook weekenden (met kamperen) georganiseerd. Ieder voorjaar proberen we een vakantie-trektocht te organiseren.

Clubavonden: iedere woensdag avond vanaf 20.00 is het clubgebouw open voor leden. Doel is om gezellig samen te zijn, te praten over alles wat met kanoën te maken heeft en andere aanverwante zaken. Soms wordt er samen aan een boot gewerkt of een stukje gevaren.

2018: Dit jaar  worden er 3 woensdagavonden besteed aan “peddeltechnieken”. Deze vaardigheden zijn nodig om groot water en druk bevaren water over te steken en/of op te varen. Doe hier aan mee om je vaardigheden weer een opfris beurt te geven. Leden die deze technieken nog niet hebben geleerd, moeten mee doen om een aantal tochten te kunnen varen

Neem bij een tocht  altijd reserve kleding mee inclusief een handdoek om je eventueel af te drogen. Zorg dat je voldoende warm en koud drinken en eten meeneemt. Bij warm weer ook zonnebrand (die niet jaren oud is) en een pet, tegen de zonnesteek. Bij koud weer zorg je voor voldoende isolerende (thermo-)kleding.