Informatie

InformatieDe vereniging is een toervereniging, waar alle takken van de kanosport op recreatieve wijze worden beoefend. Uitgangspunt is, dat de leden eigen boten kopen en een ligplaats huren bij de vereniging.

De vereniging
De kanovereniging is een toervereniging die in 1979 is opgericht. Ons clubhuis staat aan de westzijde van de Gaasperplas, die onderdeel is van een uniek natuurgebied aan de rand van Amsterdam. Vanaf het verenigingsterrein kun je langere of kortere tochten per kano of kajak maken.

De clubboten
De vereniging bezit een aantal boten, zowel kajaks als canadese kano’s (inclusief peddels en zwemvesten), om geïnteresseerden mee te kunnen laten varen en om cursussen te kunnen geven. Deze boten worden ook door leden gebruikt die (nog) geen boot bezitten, maar wel mee willen varen met toertochten.

Verenigingsactiviteiten
De Toercommissie organiseert jaarlijks een aantal recreatieve kanotochten; lange en korte tochten, één- of meerdaagse tochten. De meeste tochten worden in Nederland gehouden, maar er wordt ook in het buitenland gevaren. Daarnaast wordt er elk voorjaar een kano-kampeerweek georganiseerd.

Clubavond
Woensdagavond is onze vaste clubavond. Deze avonden zijn bij uitstek geschikt om onder het genot van een drankje informatie uit te wisselen over toertochten en over nieuwe technische snufjes op kanogebied. Er is altijd wel iemand aanwezig die informatie kan geven over de vereniging en/of ligplaatsen.

statuten-en-houshoudelijk-reglement